Athlete-Parents Coach

Jobul de părinte de sportiv de performanță este dificil uneori. Prin mental coaching, atât cu părintele, cât și cu sportivul, îl putem face mai ușor!

Cred că mulți părinți și tineri sportivi nu au o imagine clară despre cum ar putea antrenamentul mental să îmbunătățească performanțele sportive. Asta, poate, din cauza faptului că asociem această parte de pregătire mai degrabă cu tratarea unor probleme psihologice.

Vă înțeleg ezitarea și știu că, dacă veți continua să citiți ceea ce urmează, o să desființăm împreună acest mit.

Pregătirea mentală se concentrează pe educarea tinerilor despre puterea interioară, pe dezvoltarea skill-urilor mentale care insuflă încredere și succes, precum și pe dărâmarea barierelor mentale care stau în calea performanțelor de vârf.

Totodată, familia, grupul de prieteni și antrenorul au cea mai mare influență asupra sportivului pe tot parcursul carierei acestuia. Prin urmare, fundația pe care sportivul își clădește această carieră, în primii ani de sport, trebuie să fie una puternic consolidată. Cum? Prin suport emoțional, instrumental și informativ, pentru a asigura copilului o experiență pozitivă și de succes.

Pentru părinți, este important de știut că obiceiurile alimentare, somnul și odihna, autonomia și responsabilitatea, dar și managementul timpului, sunt factori cheie în dezvoltarea armonioasă a unui sportiv de performanță, iar menținerea unui echilibru între factori este sinonim cu o experiență sportivă sănătoasă.

Așa este, jobul de părinte de sportiv de performanță este dificil uneori, mai ales că nu e ușor să știi cât de mult ar trebui să intervii în experiența lui sportivă ca să aibă efectul pozitiv dorit.

Dacă vrei să povestim mai multe despre cele menționate până acum, programează o ședință, vom găsi soluția împreună!

Tarif:

200 lei

Durata ședinței: 60-90 min.

Înaintea primei programări, este necesară o convorbire de 10-15 minute prin care să se stabilească termenii colaborării.

Cum știi dacă micul tău sportiv ar putea beneficia de pe urma ședințelor de mental training? Simplu! Dacă răspunzi afirmativ la una sau mai multe întrebări despre copilul tău:

 • Are îndoieli înaintea competițiilor despre sportul practicat?
 • Nu reușește să evolueze la fel de bine în timpul competițiilor cum o face la antrenamente?
 • Devine anxios și nu își poate controla emoțiile pe terenul de sport?
 • Este ușor de distras de către alte persoane sau mediul înconjurător?
 • Devine repede nervos sau frustrat atunci când greșește sau lucrurile nu ies cum și-ar dori?
 • Frica de eșec îi afectează comportamentul și îi limitează evoluțiile sportive?

Cum știi dacă ar fi benefic pentru copilul tău dacă tu, părintele, ai beneficia de ghidaj în a sprijini cât mai eficient micul sportiv? Iată câteva întrebări pentru tine, iar răspunsurile sincere îți vor spune dacă ai nevoie de acest serviciu:

 • Evaluez succesul copilului meu bazându-mă pe cât este de fericit cu sportul practicat, sau pe rezultatele pe care le obține?
 • Îi ofer eu, ca părinte, feedback pozitiv și îl ajut să aibă o experiență pozitivă și fericită?
 • Sunt prea critic cu evoluțiile copilului meu?
 • Motivația copilului meu vine din nevoia de a-mi face mie pe plac sau din interiorul lui?
 • Felul în care îmi încurajez copilul de pe marginea terenului susține sau interferează cu eforturile antrenorului?
 • Comportamentul meu din timpul competițiilor îi dă un plus de încredere copilului sau îl enervează și îl face să simtă presiune?
 • Fac tot ce pot pentru a-i crește copilului meu încrederea în sine în sportul practicat?

Alte servicii cu Alexandra Uiuiu

Leave a reply