Ce este Mental Strength Training?

Când concurezi împotriva unui adversar, lupta nu se desfășoară doar pe terenul de joc, ci mai ales în interiorul tău!

Felul în care te pregătești la antrenamente, ce te motivează, cât de mult timp reușești să râmâi atent la ce ai de făcut fără să te lași distras, cum gestionezi momentele de maximă presiune dintr-o competiție, cât de bine îți stăpânești emoțiile și gândurile, câtă încredere ai în tine și, nu în ultimul rând, cât de mult încerci să eviți greșeala / eșecul, toate fac parte din tine.

Dacă ești sportiv de performanță, cu siguranță știi deja despre ce vorbesc, iar în momentul de față toate resursele interioare menționate mai sus fie îți sunt atuuri, de care te folosești cu succes, fie te afectează ca factori limitatori când vine vorba de a performa la adevăratul tău potențial!

Știu, poate te gândești că unii sportivi sunt norocoși pentru că au natural aceste calități, sau poate se bucură de încrederea antrenorului mai mult decât tine, sau poate reușești să pui toate aceste lucruri în practică la atrenamente, dar nu îți iese și în meci și nu înțelegi de ce.

Indiferent care e momentul în care te afli acum, vestea bună este că, la fel ca oricare altă abilitate fizică din sport, și cele menționate mai sus pot fi antrenate la fel de eficient.

De pildă, în baschet, până ajungi să faci mii de aruncări la coș, e nevoie să te gândești cât de mult să împingi din picioare, cum să ții mingea, cotul să fie în interior, mingea să nu îți atingă podul palmei etc. Sunt multe mișcări voluntare, care, repetate îndeajuns, devin automate și corpul nostru le execută fără să mai fie nevoie de un efort conștient.
Același lucru se întâmplă și cu gândurile și emoțiile noastre. Le identificăm, observăm în ce situații apar, hotărâm care ne ajută și care ne încurcă, scăpăm de cele rele și le multiplicăm pe cele bune, exersăm, exersăm, exersăm…

Rezultatul?

Devine automată gândirea care ne alimentează adevăratul potențial, lăsând-o în urmă pe cea care, până acum, ne limita.

Tarif:

150 lei

Durata ședinței: 60 min.

Înaintea primei programări, este necesară o convorbire de 10-15 minute prin care să se stabilească termenii colaborării.

Alte servicii cu Alexandra Uiuiu

Leave a reply