Despre mine

Salut! Sunt Ale Uiuiu!

Sunt mental strength coach și am convingerea că nimic nu e întâmplător și că orice eveniment mai puțin plăcut poate fi transformat într-o lecție și poate fi folosit în avantajul tău.

Cei peste 20 de ani petrecuți în lumea sportului profesionist mi-au scos în cale experiențe din toate categoriile.

Lucrând cu profesioniști din domeniul pregătirii mentale, aceste experiențe au contribuit la evoluția mea și tocmai asta îmi dă încredere că pot să înțeleg prin ce treci și să te ajut.

Mi-am început drumul în sport la Sibiu, unde mi-am petrecut mare parte din anii junioratului și am frecventat liceul teoretic ”Onisifor Ghibu”. La 16 ani am plecat la Arad, unde a urmat să devin de două ori campioană națională în liga profesionistă cu echipa BC ICIM Arad. Acolo am absolvit si Liceul cu Program Sportiv.

În toți acești ani, am avut multiple convocări la echipa națională a României de tineret, cu care am reușit să obținem locul II la Campionatul European de junioare ”Under 18” în anul 2007.

Prima mea invitație la lotul național de senioare a avut loc în anul 2006, iar peste 4 ani, în 2010, am fost desemnate campioane la Jocurile Francofone.

Pe parcursul carierei mele, am mai activat în liga națională în Târgoviște – campioană națională de două ori, Alba Iulia, Sat Mare și Cluj-Napoca, timp în care am reușit să adaug la palmares 5 medalii de aur și 3 de argint în lupta pentru Cupa României, dar și 2 medalii de aur și 1 medalie de argint în Cupa Europei Centrale.

Studii

În anul 2015 am absolvit Facultatea de Educatie Fizica și Sport din cadrul Universitatii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar 5 ani mai târziu, între anii 2020-2023, m-am hotărât să urmez cursurile de Master ale domeniului ”Antrenament și Performanță” din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Lucrearea mea de Disertație, ”Importanța pregatirii mentale în baschetul de performanță”, care a fost și încă este o lucrare de suflet pentru mine, a fost primul pas pe care l-am făcut înspre a-mi transforma visul în realitate! Și anume, acela de a fi antrenorul sportivilor din afara terenului de joc. Să îi ajut să își acceseze resursele interioare pentru pregătirea mentală de care au nevoie ca să își atingă adevăratul potențial.

Am făcut parte din lotul Olimpic al Romaniei de baschet 3×3. Acolo am avut prilejul de a lucra cu un psiholog sportiv, atât individual cât și ședințe colective.

Atunci mi-am descoperit pasiunea pentru pregatirea mentală în sport. Lucrând cu profesioniștii domeniului, aceste experiențe au contribuit la evoluția mea și tocmai asta îmi dă încredere că pot să înțeleg prin ce treci și să te ajut.

Mai apoi, între anii 2021-2023, mi-am îmbogățit cunoștințele domeniului absolvind cursurile certificate de ”NLP (Programare Neuro-Lingvistica) Practitioner”, ”NLP Master Practitioner” și “Sport Psychology for Athlete Development” din cadrul ”Barça Innovation Hub Universitas”, platforma acreditată de învățare a celebrului club spaniol FC Barcelona, dedicată exclusiv promovării și instruirii viitorilor profesioniști din toate domeniile sportului.

Principala mea motivație și dorință este de a te ajuta să iți cunosti propriile gânduri, de a sti cum să gestionezi momentele de maximă presiune dintr-o competiție, să îți stăpânești emoțiile si multe altele.

Haide să facem echipă și să ne antrenăm împreună pentru cea mai importantă competiție – cea cu tine însuți!

Servicii

Mental Strength Training

PENTRU SPORTIVI PROFESIONIȘTI

Athlete-Parents Coach

PENTRU SPORTIVI JUNIORI

De ce Mental Strength Training?

Și de ce cu Alexandra Uiuiu?
Nevoia vine din umanitatea aflată în spatele măștii profesionistului aparent dur și lipsit de emoție cu care sportivii se afișează în fața publicului, deseori chiar și în fața familiei sau apropiaților.

Este o nevoie pe care eu, Alexandra Uiuiu, o înțeleg pentru că o văd în fiecare echipă, în fiecare jucător, de când joc baschet! Începând, bineînțeles, cu mine!

O înțeleg pentru că am jucat de la echipe care au terminat pe locul 8 în Liga Națională de Baschet Feminin, la echipe campioane, în afara țării, la loturi naționale sau la lotul olimpic. Am avut roluri diverse, de la jucătoare de rezervă, cu cinci minute jucate pe meci, la căpitan de echipă și lider, cu 40 de minute pe parchet în fiecare meci.

Am avut antrenori cărora nu le eram preferată și pentru care orice făceam era greșit, care se exprimau verbal foarte puternic în direcția asta, dar și antrenori cu care m-am înțeles din prima și am colaborat minunat împreună.

Am parcurs sezoane în care m-am simțit foarte nesigură și nu înțelegeam ce mai caut în sportul de performanță, însă și sezoane în care simțeam că nimic nu-mi poate sta în cale și că e o adevă- rată bucurie să îți câștigi existența făcând ceea ce iubești cel mai mult!

La capitolul sănătate, din nou, le-am trăit pe toate! Am avut parte de la entorse de gleznă simple, la patru operații de ligamente încrucișate și, după fiecare, am muncit minim șase luni să mă recuperez, să revin pe teren.

Femeie fiind, ca în orice alt domeniu, și în sport se întâmplă să ai de-a face cu felurite atitudini și comportamente deplasate și cred că e important să știi cum să ai grijă de tine și să ”procesezi” sănătos astfel de situații.

Te regăsești în unele dintre experiențele mele?

Sunt aici să te ajut!

Cu ajutorul pregătirii mentale și psihologice de care am avut parte, am transformat expriențele mai puțin plăcute în lecții, am ales să evoluez folosind aceste învățăminte în avantajul meu și nu să îmi plâng de milă, să arăt cu degetul alți vinovați sau să mă complac cu realitatea.

Aceeași susținere și îndrumare o ofer, la rândul meu, celor cu care lucrez!